Inecto February_Week 2- Wed 7th Feb

Szívecskés sütemény recept

Ha szeretnéd Valentin-napra vagy csak úgy meglepni párodat egy igazán különleges süteménnyel, akkor feltétlenül próbáld ki az alábbi süteményt. Garantáltan el lesz ragadtatva!

 

Hozzávalók a süteményhez:

2 x 175 g vaj

2 x 175 g barnacukor

6 db tojás

2 x 140 g teljes kiőrlésű liszt

2 x fél tk sütőpor

3 ek kakaópor

2 x 85 g mandulabél (őrőlt, elhagyható)

2 x 100 ml tej

3 tk vaníliás cukor

28 ml piros ételszínezék

 

Hozzávalók a krémhez:

100 ml tejszín

200 g étcsokoládé

50 g vaj

színes dekorcukor

 

Melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra. Fogj egy hosszúkás tortaformát (őzgerinc) és kevés vajjal vagy margarinnal kend ki. 175 g vajat és a 175 g cukrot dolgozd össze, míg egynemű nem lesz, ezután üsd bele a 3 db tojást. Egy másik tálba keverj össze 140 g lisztet, fél teáskanál sütőport a kakaót, majd add hozzá a cukros keverékhez a darált mandulával együtt. 100 ml tejhez és másfél teáskanál vaníliás cukorhoz tedd hozzá az ételszínezéket, majd az egészet dolgozd össze a tésztával, míg egyenletes színű tésztát nem kapsz.

Tedd bele a piros tésztát a tortaformába és süsd 1 óra 10 percig vagy amíg át nem sül rendesen. Szedd ki a formából a kész tésztát és hagyd hűlni 10-15 percig. Ha kihűlt, vágd fel 4 cm-es szeletekre és egy szív alakú forma segítségével vágj egyforma méretű mintákat (a maradék süteményt tedd félre).

Süss egy ugyanolyan tésztát, mint az előbb (csak ebbe nem kerül bele ételszínezék és kakaó), majd a ¾-ét öntsd bele a tortaformába. A kivágott szíveket szorosan egymás mellé tedd bele a tésztába, úgy hogy a szív csücske legyen alul. Oszlasd el a maradék tésztát is a formában, úgy hogy minél jobban befedje a szíveket. Süsd kb. egy óráig vagy amíg a tészta át nem sül. Ha elkészült, vedd ki a süteményt a formából és hagyd teljesen kihűlni.

Míg hűl a torta, készítsd el a krémet. Vízgőz felett keverd össze az étcsokoládét és a tejszínt a vajjal, hagyd hűlni, majd kend át vele a tortát. Ha ezzel elkészültél, dekoráld tetszés szerint dekorcukorral.

Forrás: bbcgoodfood.com


Post Author: blog_admin