bengali-macska-01

Kutyás vagy macskás?

Biztosak vagyunk benne, hogy sokan közületek is számtalanszor keveredtek már vitába egy-egy „kutyás vagy macskás vagy” kérdés után, amikor minden erőtöket, legfőbb érveiteket, és tapasztalataitokat sorakoztattátok fel a magatok pártján, hátha meggyőzhetitek a másik oldalt igazatokról. Valójában azonban soha senkinek nem sikerült még egy kutyás gazdit macskaimádóvá szelídítenie. Akár kutyás akár macskás az ember a fő az, hogy szereti az állatokat, akár csak az Inecto, hiszen ez a márka termékeit sosem teszteli állatokon.

Ugyanakkor vannak, akik nem elégszenek meg egy egyszerű házi macskával, vagy kutyussal. Nekik kicsit nagyobb árat kell fizetniük luxus kedvenceikért. Nézzük csak meg a világon élő legdrágább cicusokat.

Közéjük tartozik a Bengáli macska, mely átszámítva körülbelül 830 ezer Forintba kerül. A népszerű cica az ázsiai leopárd és a házi macska mesterséges keresztezéséből született hibrid macskafajta. A keresztezések célja, hogy tarthassunk egy vad külsejű ám barátságos „kis”cicát.

bengali-macska-01

Egy másik csúcsra törő kedvenc a Toyger (azaz játéktigris). Ezt a fajtát a bengáli tigris és a cirmos cica keveredésével tenyésztik. Tigrishez hasonlatos külseje ellenére nagyon barátságos és szeretetéhes cica. 400-500 ezer forint között vásárolhatsz magadnak egy ilyen macskakölyköt.

Toyger.1

Egy szavanna macska ugyanakkor körülbelül 5-6 millió forintba kerül. A szervál és a házi macska keresztezéséből létrejött macskaféle habár hatalmas jószág, nem szeret egyedül lenni, vágyik gazdája jelenlétére és törődésére. Nem jól viseli a stresszt és támadással reagál az idegen, nem kívánatos személyek közeledtére.

which-savannah-is-right-for-you

A szavanna cicával fej-fej mellett halad árban az úgynevezett Ashera macska, ami az ázsiai leopárdmacska, az afrikai szervál, és a hagyományos házimacska génjeinek keresztezésével alakult ki. Akár 1,2 méteresre és 14 kilósra is megnőhet. Ára súrolja az 5 millió forintot.

ashera

A kutyák között is nagy a versengés.

A Löwchen, másképpen kis oroszlánkutya a XIX. században a kihalás szélére sodródott, így már nem csak nagyon kedvelt, de igen ritka is lett. Körülbelül 1-1,5 millió forintba kerül belőle egy példány.

Lowchen

A kanadai eszkimó kutya szintén majdnem kihalt a XX. század közepén, de kitartó munkának köszönhetően sikerült megmenteni ezt a fajtát is. Egy kölyökkutya ára akár 1,3 millió forint is lehet.

kanadai-eszkimo-kutya-02

A Cavalier King Charles spániel nevét II. Károly angol királyról kapta, aki imádta ezt a fajta angol törpe spánielt. Fenségességét hangsúlyozandó nevét megtoldották még a Cavalier (lovag) előtaggal is. Egy drágább helyről származó kölyök ára akár a 2,7 millió forintot is elérheti. Kiváló azok számára, akik szeretik a kis növésű, hosszúszőrű ebeket, és nem félnek értük a zsebükbe nyúlni.

cavalier-king-charles-spaniel-kutya-03

A legdrágább kutyafajták közé tartozik ugyanakkor a tibeti masztiff. Ennek a kutyafajtának is elég borsos az ára. Kínában például egy férfi átszámítva 480 millió forintot költött egyetlen példányra, de átlagban is körülbelül 1 millió forintba kerül egy ilyen fajtájú kölyökkutya, mely később akár a 90 kg-ot és a 80 cm-es magasságot is elérheti. Védelmező, hűséges háziállatok, melyek ráadásul nem szaglanak úgy, mint általában más kutyafajták.

tibeti-masztiff-04

Ezeket a házi kedvenceket elnézve beláthatjuk, hogy habár bizonyos kutyusok is jó pénzért kelhetnek el, mégis egyes macskafajtákért az emberek képesek sokkal többet költeni a reálisnál.


Post Author: blog_admin