napégés_Inecto

Napégés? Kösz,nem!

Végre itt a nyár!

Kikapcsolódás, pihenés, napsütés. Aki teheti, a 30 fokot mutató hőmérő láttán fogja a törölközőjét, fürdőruhába bújik és indul strandolni. Azonban minden szabadba indulónak oda kell figyelnie bőre védelmére. A magas UVB sugárzás miatt mindenkinek védekezni kell a leégés ellen, azonban még napvédő krém használata mellett is pirosra sülhet a bőrünk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy megfelelően kezeljük a sérült felületet.

A tévhitekkel ellentétben nem szabad tejfölt vagy zsiradékot kenni a bőrünkre, mivel azok csak átmenetileg nyújthatnak enyhülést (amennyiben a hűtőből kerültek elő), viszont amint átmelegszenek, tárolják a hőt és a bennük található anyagok még a fertőzés kockázatát is növelhetik.

Jegeléssel csak óvatosan próbálkozzunk. Soha ne tegyünk közvetlenül a bőrfelületre jeget (vagy fagyasztott borsót), mert az fagyási sérüléseket okozhat, ami kicsit sem kellemesebb a leégésnél.Bodzából, kamillából, rozmaringból vagy zsályából készült gyógyteás borogatás is enyhítheti a gyulladást, de ezekkel is vigyázni kell, mert allergizáló hatásúak, így könnyen fokozott viszketést okozhatnak az arra érzékenyeknél.

Segíthet ugyanakkor egy hűsítő zuhany, vagy hideg vizes ronggyal történő borogatás is. Legfontosabb ezek után, hogy megszüntessük a bőr kellemetlen feszülését. Tökéletes megoldást nyújt erre a problémára az Inecto testápoló termékcsaládja. Mind az argán olajos, mind a kókuszos krémek hidratálják a bőrt, enyhítve ezzel a leégés okozta fájdalmat.

Mindenképpen kerüljük a direkt napfényt, viseljünk UV- szűrős ruhát és napszemüveget, súlyos leégés esetén pedig forduljunk orvoshoz.

inecto_argan_napégés


Post Author: blog_admin