kádfürdő

Kádfürdőzés okosan

Ki ne szeretné egy hűvös, téli estén teleengedni a kádat forró vízzel, meggyújtani pár illatgyertyát és elmerülni a habokban egy kis időre. Viszont érdemes pár apróságra odafigyelni, ha nem szeretnéd, hogy a kellemes kikapcsolódás után bőröd olyan száraz legyen, mint a Góbi sivatag.

 

  • A víz lehetőleg ne legyen forróbb 32-38 °C-nál, és akármilyen csábító ne tartózkodj benne 10-20 percnél tovább. Ugyanis a forró víz megterheli a szívet, tönkreteszi a bőr védőrétegét, de akár az apróbb hajszálerek elpattanását is okozhatja, sőt még a bőr idő előtti öregedését is elősegítheti! A kismamáknak pedig érdemes a terhesség alatt teljesen lemondaniuk a forró fürdőzésről, mert akár a baba épségét is veszélyeztetheti.

  • Válassz olyan fürdősót, habfürdőt vagy koncentrátumot, amely amellett, hogy ellazít és pihentet, lehetőleg tartalmaz hidratáló, nyugtató összetevőket, amely megakadályozza a bőr túlzott kiszáradását fürdőzés után. A megfelelő termék kiválasztásakor ez is legyen szempont, ne csak az, hogy milyen kellemes az illata! 🙂

  • Érdemes a pihentető fürdőzést lefekvés előtt időzíteni, mivel a meleg vizes esti fürdő hozzásegít egy pihentető, nyugodt éjszakához. Alvás előtt ugyanis a testhőmérséklet kicsit lecsökken egészen reggelig. A kádfürdő után pedig felhevült tested hűlni kezd, ezért az agy úgy érzékeli, hogy közeledik az alvás. Ha nehezen meg a pihenés, érdemes rásegíteni és a fürdővízbe például egy kevés levendula olajat csepegtetni. 10 perc múlva garantáltan úgy fogsz aludni, mint egy mormota.

  • Akármennyire is szuper a kádfürdőzés, a testápolásról semmiképp se feledkezz meg! Lehet, hogy közvetlenül utána még nem fogod érezni, de bőrödnek mindenképpen szüksége lesz némi ápolásra, hidratálásra! Javasoljuk, hogy válassz egy jól, könnyen beszívódó, ugyanakkor hatékony krémet, hogy bőröd újra puha és selymes legyen.

 

Inecto_hidratáló_krém_kádfürdőzés

Coconut_testápoló_kádfürdőzés


Post Author: blog_admin