kézkrém_borító

Hogyan maradjanak a kezeid puhák és selymesek télen is?

A tél több szempontból is kritikus időszaknak számít testi és lelki egészségünk szempontjából. Biztos te is észre vetted már magadon, hogy télen hajlamosabb vagy a rosszkedvre, reggelente nehezebben veszed rá magad, hogy kimássz az ágyból és elkezdd a napodat. Viszont nemcsak téged, hanem hajadat és bőröd is eléggé megviselheti a hideg téli időjárás, főleg ha nem fordítasz extra erőt és energiát ápolásukra, hidratálásukra. Most elárulunk pár trükköt, amivel elsősorban kezeid érzékeny bőrét tudod megóvni a tél viszontagságaitól.

  1. Mosogatás, takarítás csak gumikesztyűben!

Ha eddig esetleg nem így tetted volna, akkor javasoljuk, hogy a téli időszakban (is) minden nagyobb-kisebb háztartási munkát gumikesztyűben végezz el. Ma már lehet olyan jó anyagból készült, bélelt kesztyűket kapni, amibe nem fog beleizzadni a kezed, viszont a takarítószerek sem károsítják a bőrödet. Érdemes viszont figyelni a méretre, mert a túl nagy gumikesztyűben nehezebb a tárgyakat érzékelni, és ez könnyen tányér, – vagy pohártöréshez vezethet…

  1. Védd a kezeidet a hideg ellen!

Elő a színes, meleg kesztyűkkel! Annyi fajta kapható ma már, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét, amit érdemes is hordani, amikor beköszöntenek a mínuszok. Gondolom, mondanunk se kell, mennyire rosszat teszel a kezeidnek, ha folyamatosan mellőzöd a kesztyű használatát, és hagyod, hogy érje a hideg…

  1. Okosan moss kezet!

Természetesen nem azt mondjuk, hogy kevesebbszer moss kezet, sőt ilyenkor influenza-szezonban ajánlott is a gyakori kézmosás. Viszont javasoljuk, hogy otthonra lehetőleg olyan ápoló-hidratáló szappant vagy kézmosót szerezz be, ami amellett, hogy alaposan tisztítja, még ápolja is kezeidet. Érdemes valamilyen natúr vagy bio terméket beszerezni, amely nem tartalmaz felesleges szintetikus összetevőket, amelyek tovább rontják kezeid állapotát.

  1. Forró vízzel csak óvatosan!

Ha esetleg a kesztyű ellenére is átfagyott a kezed, ne tedd rögtön forró víz alá, mert eltávolítod a maradék lipid réteget is róla, ami természetes módon védi. Helyette dörzsölgesd, mozgasd az ujjaidat, vagy langyos vízzel moss kezet.

 

  1. Válassz egy szuper kézkrémet!

Télen érdemes naponta akár többször is egy ápoló, hidratáló kézkrémet bevetni. Praktikus, ha egyszerre többet is tartasz magadnál, például egyet a táskádban, egy pedig az éjjeliszekrényeden, így mindig kéznél van.

kézkrém_tél


Post Author: blog_admin