Vegan_pizza_Inecto

Vegán pizza teljes kiőrlésű tésztából

Ha egy egészséges, vegán és nem mellesleg nagyon finom pizzát szeretnél készíteni, feltétlenül olvass tovább! 🙂

 

Vegán pizza paradicsommal, fokhagymával és olívabogyóval

Hozzávalók a tésztához (2 db 32 cm-es pizzához):

30 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy gluténmentes)

fél evőkanál só

300 ml víz

1 csomag élesztő

2 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a feltéthez:

házi ketchup

koktélparadicsom vagy normál paradicsom

2 gerezd fokhagyma

egy üveg/konzerv olívabogyó ízlés szerint fekete vagy zöld

növényi sajt

egy kevés madársaláta vagy rukkola ízlés szerint

Elkészítés:

Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat a tésztához, majd takard le egy konyharuhával vagy tedd kelesztő tálba legalább másfél órára. Ha megkelt, vágd ketté, nyújtsd ki olyan vékonyra, amennyire szeretnéd és tedd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend be házi ketchuppal, majd tedd rá a paradicsomokat, olívabogyókat, végezetül reszeld rá a fokhagymát és a növényi sajtot. Süsd át 200 °C-on 15-20 perc alatt.

Vegan_pizza_01_Inecto

Jó étvágyat! 🙂


Post Author: blog_admin