Argánolaj_Inecto

Szépségápolás az argánolaj erejével

Az argánolaj legalább olyan sokoldalú és hasznos növényi olaj a szépségápolásban, mint a kókuszolaj. De tudod pontosan, honnan származik és pontosan mire tudod felhasználni?

Argánolaj honnan jössz?

Az argánolajat, másik nevén „folyákony aranyat” az argán dió magjából nyerik ki, viszont arányaiban nagyon nagy a különbség: kb. 3 kg argán dió mag szükséges 1 liter argánolaj kinyeréséhez, amihez nagyjából 100 kg(!!) argán dió szükséges. Argánfák már kizárólag csak Marokkóban találhatóak meg, és a természeti körülményeknek köszönhetően nagyon jól tűrik az ottani szárazságot, de a szélsőséges időjárási körülmények sem okoznak problémát. Egy nagyon magas tűrőképességű fafajtáról beszélünk, amely kibírja a sivatagban az 50 °C-os perzselő hőséget, de az éjszakai fagyoknak is ellenáll. Egy argánfa akár 300 évig is élhet, és gyümölcsöt is folyamatosan terem.

Felhasználása

Az argánolaj az arcnak, a bőrnek és a hajnak is igazi csodaszer. Rendkívül magas E-vitamin tartalmának köszönhetően a fakó, fáradt arcbőrt pár nap alatt képes teljesen megújítani. Bőrnyugtató hatású, extra hidratáló, így száraz, de pattanásos, gyulladt bőrre is kiválóan alkalmas, mert képes szabályozni a faggyútermelést.

Száraz haj esetén hasznos argánolaj tartalmú termékeket bevetni, selymessé, egészségtől ragyogóvá varázsolja a hajkoronát.

A sztárok kedvence

A tiszta argánolaj kényeztető hatását évezredeken keresztül csak a marokkói hölgyek élvezhették, mára már azonban töretlen népszerűségének köszönhetően számos világsztár is csak erre esküszik.

Eva Mendes színésznő (42 éves) bevallotta, hogy bőre rugalmasságát és természetességét elsősorban a marokkói „csodafegyvernek”, az argánolajnak köszönheti, de Kylie Minogue (48 éves) popénekesnő is rendszeres használója, miután egy marokkói utazása során megismerkedett csodatévő erejével. A Hollywood-i sztárok mesterfodrásza, Orlando Pita is bevallotta, hogy híres vendégei sokszor töredezett, igénybevett hajkoronáját csakis az argán dió magjából kinyert olajjal tudja helyrehozni.

Eva Mendes (42) színésznő
Eva Mendes (42) színésznő

Mit használj?

A 100% tisztaságú argánolaj elég drága mulatság kis hazánkban, és pont ezért sokszor „hamisítják”, ami azt jelenti, hogy hígítják például olívaolajjal. Ezért hacsak nem jársz Marokkóban (és még ott is nehéz teljesen tiszta argánolajat szerezni), akkor érdemes argánolaj tartalmú kozmetikumokat választani.

Az Inecto Naturals Argan termékek 100% organikus argánolaj tartalmuknak köszönhetően intenzíven hidratálnak, regenerálnak és megvédik a hajadat és bőrödet a káros külső hatásoktól. Csakis olyan termelőktől származó argánolajat használunk termékeink előállítsa során, amelyek fenntartható forrásokból származnak.

argan_csalad_Inecto


Post Author: blog_admin