édesség_borítókép

Egészséges és frissítő édességek nyárra

Nyáron általában sokkal kevésbé kívánjuk az édességeket, a gyomrot elnehezítő sütiket. Ha mégis fogyasztunk valami cukrosat, akkor is inkább fagyit vagy más könnyű ropogtatnivalót.

Íme néhány egyszerű és bevált recept, mely segítségedre lehet a kánikulában, hogy te készíthesd el magadnak kedvenc fagylaltjaidat újszerűen és egészségesen. (Jó hír vegán olvasóinknak, hogy ezen édességek egyáltalán nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.)

Csokoládéfagylalt rumos meggyel megbolondítva

Hozzávalók: 

8dl kókusztej

10dkg mandulavaj

5dkg kakaópor

6dkg nyírfacukor/barna nádcukor

1rúd vanília

15dkg friss vagy fagyasztott meggy (magozott)

3 evőkanál rum

Elkészítése:
  1. Ha magozatlan friss meggyet használunk, akkor első lépésben ezeket megmossuk és kimagozzuk. Tálba tesszük, ráöntjük a rumot, és állni hagyjuk.
  2. A vanília kikapart belsejét és a cukrot a kókusztejbe keverjük, a cukor feloldódásáig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kókusztejet, a mandulavajat, a kakaóport és a meggyről leöntött rumot turmixgépben vagy kézi robotgéppel elkeverjük és a fagyasztóba tesszük.
  4. A keveréket óránként megkeverjük, míg az állaga megfelelő nem lesz. Utolsó keverésnél a meggyet is hozzáadjuk.

Édesség_Inecto

Vaníliafagylalt sült fahéjas gyümölcsökkel

Hozzávalók:  

25 dkg szilva

25 dkg nektarin

1 teáskanál fahéj

A fagyihoz: 10 dkg mandulavaj

4 dl kókusztej

4 evőkanál nyírfacukor/barna nádcukor

1 vaníliarúd belseje

2 evőkanál alkoholos vanília-kivonat

Elkészítés:
  1. A gyümölcsöket megmossuk és cikkekre daraboljuk. Tepsibe helyezzük és fahéjjal megszórjuk őket, majd 150°C-on 40 percig sütjük.
  2. A kókusztejet a cukorral folyamatos kevergetés mellett a cukor felolvadásáig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Hozzáadjuk a tejhez a mandulavajat, a vaníliarúd belsejét és a vanília-kivonatot. Kézi botmixerrel elkeverjük.
  4. Fagyasztóba téve óránként megkeverjük.
  5. A forró gyümölcságyon tálaljuk a fagylaltot.

Édesség_02_Inecto

Banános-meggyes fagylalt szendvics

Hozzávalók:   

10 dkg datolya

20 dkg mandula

4 evőkanál kakaópor

3 érett banán

2 marék fagyasztott meggy

Elkészítés:
  1. A datolyát, a mandulát és a kakaóport aprítógépben összedolgozzuk. Ebből a ragacsos masszából 14 korongot tudunk megformázni.
  2. A banánokat meghámozva felkockázzuk és a fagyasztóba tesszük.
  3. A már megfagyott banánokat az aprítógépben krémesre keverjük, majd néhány kiválasztott kakaós korongra 1-1 kanálnyit helyezünk belőle. Rájuk helyezünk még egy korongot, összenyomjuk és a fagyasztóba tesszük.
  4. A maradék banánpüréhez hozzáadjuk a meggyet és krémesre aprítjuk. Ezt is eladagolva a korongokra tesszük, melyeket szintén korongokkal fedünk, és a fagyasztóba helyezünk.
  5. A fagyasztóból kivéve tálaljuk őket.

Édesség_03_Inecto

 

Reméljük, hogy neked is ízleni fognak ezek a nyári falatkák. Ha elkészítetted szívesen várjuk tapasztalataidat!


Post Author: blog_admin