Tengerpart_Inecto

10 lenyűgözően csodaszép tengerpart, ahová egyszer mindenképp el kell jutnod

Valljuk be őszintén magunknak: szeretjük a Balatont és a Velencei-tavat, mert csak a miénk, számtalan szép emlék és szédületes nyarakat töltöttünk sokan ott. De az alábbi tengerpartokat meglátva, biztos sokak fejében megfordul, milyen jó lehet azoknak, akik karnyújtásnyira laknak ezektől a csodaszép helyszínektől!

Trunk-öböl – St. John sziget (Amerikai Virgin-szigetek)

St. John az Amerikai Virgin-szigetek egyike, az összes közül a legnyugodtabb, alig 5000 fő lakja. A sziget kétharmada természetvédelmi park, és legalább 40 strandja közül körülbelül 12 alkalmas fürdőzésre. Nincsen tömeg, csodálatosan szép kék vizű tenger, és puha homok várja látogatóit. A többszörösen díjazott Trunk-öbölben található strandot megpillantva egy percig sem csodálkozunk ezen…

Trunk_bay_tengerpart_Inecto

Trunk_part_Inecto

Lopes Mendes – Ilha Grande (Brazília)

Ezt a több mint 3 km hosszú strandot még nem fedezte fel magának a turizmus, így az oda látogatókat az érintetlen, fehér színű homok, és a világ talán legkristálytisztább vize várja. A strandon nincsenek éttermek vagy bárok, helyette mandula és pálma fák, amelyek alatt tökéletesen lehet ejtőzni egyet, ha már meguntuk a fürdőzést. Érintetlensége miatt a megközelítése kissé nehézkes, 3-4 óra autóút Angra dos Reisog-ig Rióból, majd komp és hajó, végül át kell vágni egy erdőn – de ha a közelben járunk, mindenképpen megéri a fáradozást!

Lopes_Mendes_tengerpart_Inecto

Lopesmendes_part_Inecto

Temae és Teavora – Moorea (Francia Polinézia)

Moorea egy hegyes sziget Francia Polinéziában, Tahiti szigetétől kb. 17 km-re. Lenyűgöző tájképe miatt rengeteg nászutas választja helyszínéül, Arthur Frommer híres úti író szerint pedig itt találhatóak a legszebb tengerpartok a világon. A sziget keleti oldalán található Teavora és Temae strandok közvetlenül egymás mellett találhatóak, mégis teljesen különböznek egymástól. Tavora sekély vizét egy zátonynak köszönheti, így kiválóan alkalmas búvárkodásra, míg Temae hullámos partja a szörfösök kedvenc helyszíne.

Teavora_tengerpart_Inecto

Temae_tengerpart_Inecto

Port Royal – Horseshoe-öböl (Bermuda)

Habár az egyik legnépszerűbb strand a Bermudákon a Horseshoe-öbölnek van egy érintetlen kincse, a Port Royal. Sekély vize miatt tökéletesen alkalmas kisgyermekes családok számára, de a sziklákkal körbevett, puha és rózsaszínű homokos partrész a romantikára vágyó pároknak is ideális helyszín a pihenésre.

Horseshoe-bay_Port_Royal_Inecto

Horseshoe-bay_Inecto

Waipio-völgy strand – Hawaii

Az egyik legszebb, ugyanakkor a legnehezebben megközelíthető strand Hawaii-on, a sziget északi csücskében, a Waipio-völgyben található. Félelmetes szűk és meredek út leküzdése után viszont páratlan szépségben lehet részünk: majdnem 2 km hosszú, fekete vulkáni homokos tengerpart mellett egy körülbelül 600 méter magas szikla helyezkedik el sűrű esőerdővel borítva. Ha valakinek ez még nem lenne elég meggyőző, a Kaluahine és a Waiulili vízesések a strand déli részéből könnyen elérhetőek.

Waipio_tengerpart_Inecto

Waipio_Inecto

Anse Lazio – Praslin (Seychelles-szigetek)

Anse Lazio Praslin szigetének legészakibb részén található és a Seychelles-szigetek egyik legszebb és kétségtelenül az egyik legfotógénebb strandja. Nem is csoda: hosszú és széles partja, a bársonyos homok és sokkolóan kék vize, magas pálmafái csak úgy csábítják a turistákat évről évre. A vízből kilátszódó különféle színekben pompázó sziklák pedig csak fokozzák a strand már amúgy is páratlan szépségét.

Anse-Lazio_Inecto

Anse-Lazio_part_Inecto

El Nido – Palawan (Fülöp-szigetek)

Talán meglepő, de a Palawan szigeten található El Nido csodaszép, türkizkék színű vízével és magas szikláival még nem vonta magára a turisták figyelmét. Körülbelül 50 fehér homokos strand található itt, és szinte képtelenség kiválasztani a legszebbet.

El-Nido_Inecto

El-Nido_tengerpart_Inecto

Praia de Marinha – Carvoeiro (Portugália)

A Praia da Marinha egyike Portugális legszebb tengerpartjainak. A Michelin utikalauz a 10 legszebb európai tengerpart között tartja számon. A tengerpart nemcsak szép szikláiról, hanem jó minőségű tengervizéről is híres. A Praia da Marinha partvonalat gyakran használják nemzetközi reklámügynökségek és televíziós producerek reklámkampányaik során. Elnézve a képeket, ezen nem csodálkozunk.

Praia_da_Marinha_Inecto

Praia_da_Marinha_Inecto

Zlatni Rat – Bol (Horvátország)

Brač szigeten, Bol településen található meg ez a hosszan a tengerbe nyúló partszakasz, amely a szél és hullámok váltakozásai szerint változtatja az alakját. A Zlatni Rat apró kavicsos strand, ideális különböző vízi sportokhoz, de úszásra és pihenésre is ideális helyszín. A tengerpart mögötti fenyőerdőben több vendéglátó egység is található, ahol a nyári forróságban kicsit fel lehet frissülni. A világ egyik legszebb strandjai között van számon tartva Zlatni Rat, és Magyarországról autóval 11-14 óra alatt elérhető.

Zlatni-Rat_Inecto

bol-zlatni-rat_tengerpart_Inecto

Scopello strand – Scopello (Szicília)

Palermótól 70 km-ra található Scopello igazi gyöngyszem. Kristálytiszta víz, nyugalom, és kimagasló sziklák várják a pihenni vágyókat. Akit érdekelnek a parton kívül a látnivalók is, a közelben található ókori építmények biztosan kielégítik a kulturális igényeket is.

scopello_Inecto

scopello_strand_Inecto


Post Author: blog_admin